In de omgeving van de Veldingerveldweg is er veel te zien en te doen. Deze beschrijving kunt u gebruiken om vanaf het appartement een fiets of wandelroute te maken. Meer informatie over de omgeving vindt u op de Links pagina:

Rondwandeling vanaf “De Veldwachter “ Boerenland pad. (6 km): Vanaf het appartement linksaf. Tussen huisnummers 20 en 22 stap over het bruggetje met hekje. Daar begint het Lennipspad. Het pad loopt o.a langs weilanden en bosjes en de Duitse grens. Vroeger waren de komiezen (soort politie) bij de grens aanwezig om de omgeving goed in de gaten te houden. Wel stevige wandelschoenen dragen!

Een fietsknooppunt is op de Rondweg: Vanaf het huisje rechtsaf 1e weg rechts, de Lammertsdijk volgen. Over de brug rechtdoor. Bij volgende kruispunt staat een bord met fietsknooppunten en verschillende andere fietsroutes. Kijk op de Fietsknoop.nl, hier kunt u Den Velde invullen.

Heel leuk is het “fietsrondje Gramsbergen-Duitsland” 30/50 km. De route kunt u HIER downloaden.

Iedere maandagmorgen is er markt in Hardenberg.

Bij de molen in Radewijk, ( hier tegenover) wordt op vrijdag en zaterdag brood verkocht. Met mooi weer is het leuk bij : Rustpuntje /theeschenkerij “Erve Ramaker”. Ook wel Sientjes theetuin genoemd. Radewijkerweg 43 7791 RK Radewijk. Op het erf staat een schuur met brocante. In herfst en winter helaas niet iedere dag geopend. Van daaruit is er een leuke wandeling langs de Radewijkerbeek. Biertje vatten bij Bierbrouwerij en Schipperscafé Mommeriete bij de brug in Gramsbergen. Gezellig zitten aan het water , uitrusten na mooie wandel/fietstocht in de omgeving.